HISTÒRIA

PLI

BREU HISTÒRIA DE L’ESCOLA

 L’any 1941 va ser fundada l’escola Nausica per la Maria Batlle Rovirosa, que havia treballat abans de la Guerra Civil amb l’Alexandre Galí, a l’escola Blanquerna.
La Nausica neix com a escola de barri, catalana, amb coeducació i respecte per a tothom, valors, que malgrat el pas del temps, s’han mantingut fins els nostres dies.
Des dels seus inicis, l’escola ha tingut una gran acceptació en el barri acollint fills de famílies de totes les classes socials. El que va provocar que l’escola anés passant per diferents ubicacions fins arribar a l’emplaçament actual al carrer Muntaner.

L’agost de 1985, mor la fundadora i al gener del 1986 l’escola esdevé una Fundació amb el recolzament de persones molt vinculades al centre, com és el cas del Dr Moisés Broggi qui es fa càrrec de la presidència.

L’any 1995 participa, junt amb les escoles Bellesguard, Lys, Peter Pan, Reina Elisenda i Estudis Ribot, en la Fundació de l’Associació “Els Arcs”, titular de l’escola de Secundària del mateix nom i situada al carrer Copèrnic nº34. El setembre de 1996 l’escola Els Arcs obre per primera vegada les seves portes.

Durant tot aquest temps, l’escola ha continuat amb les mateixes característiques de procurar la màxima eficàcia educativa, sense perdre la seva condició d’escola de barri, amb comprensió pels problemes dels seus alumnes i les seves famílies.

escudo